Demo donderdag sessie: Evidence-based food system design

  • Jessica van Bossum (Keynote speaker)

Activity: Talk or presentationInvited talk-

Description

Presentation of data aspects of the EFSD project: process of identifying, combining, cleansing and filtering data, and producing the web map.

Meer dan drie miljoen maaltijden per dag worden er gegeten in Amsterdam. De uitdaging om dat eten de stad in te krijgen wordt steeds groter door de woningbouw, meer toeristen en de groei van de horeca. Terwijl de ruimte voor logistiek juist afneemt. Wat weten we eigenlijk over die voedselstromen? Wie zijn erbij betrokken? Om hoeveel gaat het? En wat is de impact op de mobiliteit in de stad?

Samen met Wageningen en Aeres Hogeschool brengt de Hogeschool van Amsterdam de voedselketen van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in beeld. Met gegevens van de gemeente Amsterdam en webdata bouwen we een dataset van spelers in de keten, gevisualiseerd op een interactieve kaart. We delen deze Demo Donderdag onze ervaringen bij het bouwen van de dataset, en de uitdagingen bij het actueel en toegankelijk houden. Daarnaast lichten we een tipje van de sluier over beleidstoepassingen, met cases in Amsterdam (mobiliteit) en Almere (lokaal eten).
Period12 Apr 2018
Event titleDatalab demo donderdag
Event typeOther
LocationAmsterdam, NetherlandsShow on map
Degree of RecognitionRegional