Factor 6 Congres

Activity: Participating in or organising an eventParticipating in a conference, workshop, ...-

Description

Horecabevoorrading in steden loopt vast: het wordt te veel en te duur

Horecadistributie is een groot deel van de stedelijke logistiek en groeit nu en de komende jaren sterk. Dit komt aan de ene kant door de toenemende vraag, er komt namelijk steeds meer horeca. Aan de andere kant worden steden minder bereikbaar. Dit genereert druk op het verkeer en de luchtkwaliteit in steden en zorgt voor snel stijgende kosten voor de last-mile belevering van horeca. De vraag is dan ook of horecadistributie in steden op de huidige manier mogelijk blijft?

Tot nu toe is er echter (te) weinig aandacht voor de problemen die dit voor zowel de steden zelf als de groothandelaren en leveranciers oplevert. Horecadistributie is namelijk veel complexer dan andere stadslogistiek (o.a. door voedselveiligheid en diversiteit van producten) en verdient daarom extra aandacht. Alleen een integrale aanpak met leveranciers, groothandels, horeca ondernemers en de gemeenten kan oplossing bieden.

Aangezien de horecaondernemers voor een groot deel de horecadistributie bepalen, hebben zij een sleutelrol. In deze sessie zal via praktijkvoorbeelden dieper op de rol van de horecaondernemers als onderdeel van de hele supplychain ingegaan worden om zowel de problemen als oplossingsrichtingen te geven.

Onder leiding van Kees-Willem Rademaker, docent-onderzoeker food -en citylogistics, gaan verschillende horecaondernemers met elkaar in gesprek en worden de laatste inzichten en oplossingsrichtingen met de aanwezigen gedeeld.

Period22 Nov 2018
Event typeConference
LocationDelft, NetherlandsShow on map
Degree of RecognitionNational