Het Belang van kennis: Werken en onderzoek doen samen met studenten als partners op Spinozacampus Amsterdam Zuidoost

Activity: Talk or presentationInvited talkProfessional

Description

In deze ochtend met directeuren van woningcoorporaties in Nederland organiseerde DUWO een ontmoeting op Spinozacampus Amsterdam Zuidoost met als doel kennis en ervaringen te delen.
Als sprekers:
Inoek Brouwer, projectleider common rooms en conceptontwikkelaar bij DUWO vertelt over de bijdrage die DUWO wil leveren aan het creëren van communities onder de studenten. Door common rooms en living rooms in onze bestaande en nieuwe gebouwen in te passen maakt DUWO ontmoeting mogelijk, ze neemt ons mee in recente voorbeelden en laat ons het handboek zien waarmee we dit verder willen uitrollen.

Louis Lengams, sociaal beheerder bij DUWO, vertelt hoe hij zijn rol ziet als beheerder bij het creëren van community en doet dit aan de hand van de casus Spinozacampus. Een project dat in crisistijd met hulp van een belegger tijdelijk en sober is neergezet. Een paar jaar geleden besefte DUWO echter samen met de stakeholders dat er meer nodig was om er een fijne leefomgeving voor studenten van te maken.

Aan het einde laten we Núria Arbonés Aran aan het woord, werkzaam aan de HvA en oprichter van o.a. het Spinoza Imaginaries Lab. Zij heeft met haar promotieonderzoek ‘Capturing Imaginaries: Students and other tribes in Amsterdam’ onderzoek gedaan over hoe studenten lange termijn verbinding aangaan met de stad. Concreet op de Spinozacampus werkt zij -samen met studenten en partners- aan het ontwikkelen van materiaal en activiteiten om studenten van de Spinozacampus van betekenis voor Stadsdeel Zuidoost te laten zijn.


Period13 Oct 2023
Held atDuwo office, Netherlands