Het hoofddossier,

Activity: Educational contribution / Supervising student theses, products Educational contribution Educational

Description

In het hoofddossier heb ik een rol als deskundige bij het opleidingsdeel voor docenten, waarin ik de resultaten van de post-doc uiteenzet.

Uitleg hoofddosier, overgenomen van de betrokken organisatie critical mass:
Het Hoofddossier is een interactief en educatief programma over mentaal welzijn, ontwikkeld mét en voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. Het Hoofddossier heeft als doel het mentaal welzijn van jongeren te vergroten door het actief onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken.

Het Hoofddossier laat leerlingen en studenten, met interactieve en indringende portretten vormgegeven in een tweetal dilemmagames, kennismaken met leeftijdsgenoten en hun omgeving, die worstelen met mentale uitdagingen.

De dilemmagames vormen het startpunt voor belangrijke groepsgesprekken rondom vragen als: Wat is mentaal welzijn? Hoe zorg ik goed voor mijn eigen mentaal welzijn? Hoe vraag ik hulp en wat kan ik doen als ik zie dat het met iemand in mijn omgeving niet goed gaat?

Het spelen van de dilemmagames en de gedeelde, nieuwe ervaring opent ogen en zorgt ervoor dat jongeren open staan voor andere geluiden. Onze ervaring leert dat gesprekken hierdoor sneller de diepte in gaan. Ze worden persoonlijker en eerlijker, en mensen durven meer van zichzelf te laten zien en horen.

Het doel van de gesprekken is tweeledig: we brengen jongeren met elkaar in gesprek over vaak stilgezwegen onderwerpen en doorbreken heersende taboes.
De gesprekken worden gefaciliteerd door de eigen docent/jongerenwerker of door een trainer vanuit Critical Mass. (info van www.critical mass.nl).
Period2023 → …
Held atCritical Mass