HvA: Circulair Bouwen Project 2.3

Activity: ExaminationEducational

Description

Jurylid
Het gaat om een tweedejaarsproject, waar studenten van vier verschillende richtingen integraal samenwerken aan een herontwikkelingsopgave. Het gaat om studenten uit de richtingen Architectuur, Architectonische techniek, Constructie en Projectmanagement.
De casus is een herontwikkelingsopgave rondom toren 0400 van de voormalige Bijlmer Bajes, waarbij het winnende plan van ontwikkelaar AM de context vormt voor de opgave.

Het project heeft de vorm van een tender. De ingediende plannen van de deelnemende studententeams worden beoordeeld aan de hand van een aantal vooraf gestelde criteria, waaronder met name circulariteit en maximaal hergebruik van vrijkomende materialen uit de toren. Binnen een aantal vooraf gestelde spelregels hebben de studenten een grote mate van vrijheid om te bepalen op welke wijze ze de toren gaan herontwikkelen, zowel programmatisch, bouwtechnisch als architectonisch.

De voorselectie van de beste plannen wordt gedaan door het docententeam, dat het project gedurende het kwartaal heeft begeleid. De vijf beste plannen worden voorgelegd aan een onafhankelijke vakjury, waarin de deelnemende disciplines zijn vertegenwoordigd. De vijf teams worden in gelegenheid gesteld om hun project te pitchen, waarna ruimte is voor vragen vanuit de jury.

De twee beste plannen worden in het daaropvolgende kwartaal door dezelfde studententeams uitgewerkt tot op het niveau van een aanvraag omgevingsvergunning.
Period10 Apr 2019
Examination held at
Degree of RecognitionLocal