Kenniscafe: Scoren door jongerenparticipatie!

Activity: Participating in or organising an eventParticipating in a conference, workshop, ...-

Description

Leerlingenparticipatie in de sport is het thema wat centraal staat. Hoe achterhaal en gebruik je passies, ideeën en talenten van leerlingen om sport en bewegen in en om de school vorm te geven? Laat u inspireren door ervaringen en inzichten van verschillende andere scholen, experts, trainers, onderzoekers en schooldirecties en vergroot de kans dat jouw sportaanbod op school scoort.

Tijdens deze bijeenkomst bieden we u onder andere inzicht in het SALVO-onderzoek, waarin via een participatieve aanpak 11 scholen hun sport en beweegbeleid hebben geïntensiveerd. De Hogescholen van Amsterdam, Arnhem en Nijmegen vertellen u graag hoe zij met leerlingen in gesprek zijn gegaan over de passies en interesses van de jongeren. Ook krijgt u meer inzicht in werkende principes voor sportbeleid voor de doelgroep jongeren. Naast docenten en onderzoekers van de hogescholen, delen ook enkele SALVO-scholen hun ervaringen en gaan we met elkaar uitwisselen over hoe je leerlingen kunt verleiden en inzetten om de actieve leefstijl op school te verbeteren.

Veel jongeren stoppen met sport. Waarom? Kenniscentrum Sport en NOC*NSF zijn op zoek gegaan naar antwoorden en ontwikkelden verschillende tools voor verenigingen en scholen. Zoals de J-score, een stappenplan en tip-kaartjes om jongeren te blijven binden en behouden voor sport. Kom 1 november en krijg inzicht in de verschillende tools. Ook krijg je een setje van de tip-kaartjes cadeau.

Naast uitwisselen, in gesprek en kennis opdoen is er ook de optie om zelf in actie te komen in uitdagende sportclinics!

Wat, voor wie, wanneer en waar?

Wat: Netwerkbijeenkomst en tevens kick-off van het nieuwe Topscore (naschools sportaanbod programma) seizoen: Scoren door jongerenparticipatie!
Inclusief een walking dinner e en een drankje

Voor wie: vakleerkrachten LO (VO), schooldirecteuren VO, buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen,
Period1 Nov 2016
Event typeConference
LocationAmsterdam, NetherlandsShow on map
Degree of RecognitionRegional