Nacht van de Filosofie

  • Patricia de Vries (Speaker)

Activity: Talk or presentationInvited talk-

Description

Kunnen we met de opkomst van sociale media spreken van een radicale omslag in het denken over zelf en relaties? En wat te denken van het gebruik van Big Data en onze privacy? Schuif aan bij dit panelgesprek en bedenk of “het digitale tijdperk een tijdperk zonder rede is”, zoals filosoof Byung Chul-Han stelt.

Big Data
In de kranten en om ons heen horen we het veelvuldig: onrust over de gevolgen van het gebruik van Big Data door bedrijven en overheid. Bestaat er een redelijke maatstaf, of komt er een moment dat de technologie de privacywetgeving een stap voor zal zijn?

Het digitale zelf
En dan is er de enorme groei van de social media in het afgelopen decennium. Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Tinder: de zichtbaarheid van het zelf staat voorop en we spreken en zien elkaar soms vaker digitaal dan in persoon. Kunnen we spreken van een radicale omslag in het denken over zelf en relaties?

Onder leiding van Joyce Pijnenburg laten filosofen Lonneke van der Velden , Marjolein Lanzing en Patricia de Vries hun licht schijnen over privacy en het zelf in het digitale tijdperk.
Period21 Apr 2017
Held atRadboud Universiteit, Netherlands
Degree of RecognitionNational