Onderwijsprogramma Minor Designing User Research

Activity: Educational contribution / Supervising student theses, products Educational contribution Educational

Description

De minor Designing User Research daagt je uit om verschillende toegepaste
onderzoeksmethodieken te onderzoeken. Naast theoretisch onderzoek (library research) zal de nadruk liggen op field-, lab- en workshop research. Er wordt met generatieve onderzoeksmethoden zoals b.v. probes, co-creatie en diaries, naar betekenisvolle data (kwalitatief en kwantitatief) gezocht. Deze minor verkleint de stap naar WO.
Je past de gevonden data toe binnen de context van projecten van HvA-lectoraten. Dit gebeurt op basis van 'research briefs', die worden opgesteld door de lectoraten. Zij zijn dus de inhoudelijke experts en geven ook toegang tot (commerciële) partners en gebruikersgroepen waarmee je het onderzoek vorm kan geven.
Het programma bestaat uit 2 onderdelen. Het 1e deel richt zich op het oefenen met bestaande (ook generatieve) onderzoeksmethodes, binnen het door een lectoraat gegeven onderzoeksdomein. Het 2e deel richt zich op het selecteren en toepassen van
onderzoekmethodes om antwoord te geven op de research brief en op het duiden van de resultaten voor het onderzoek in totaal.
Uiteindelijk reflecteer je op de onderzoeksmethodes en beantwoord je de research brief. Het doel is inzicht te geven in een onvoldoende vervulde behoefte van een gebruikersgroep. Aan het eind van je minor kunnen de inzichten in de behoeften als job stories geformuleerd worden om het ontwerpproces richting te geven. Je oplevering kan alles beslaan tussen aanbevelingen voor een ontwerp en een concreet prototype.
Period4 Feb 201928 Jun 2019
Held atFaculteit Digitale Media en Creatieve Industrie