The Happiness journey: Positieve digitale ondersteuning tijdens een behandeling bij de psycholoog

Activity: Educational contribution / Supervising student theses, products Supervising student products (other)Educational

Description

CMD-student Marieke Hepkema is afgestudeerd met de interactieve applicatie 'The Happiness journey', onder begeleiding van dr Marije Kanis. Zij heeft hiervoor de Golden Dot Award 2022 gewonnen.

Mentaal welzijn is een fundamentele behoefte van de mens. Maar hoe kun je dit digitaal ondersteunen? Met het afstudeerwerk ‘The happy journey’ is een innovatieve digitale interventie neergezet voor positieve cognitieve gedragstherapie (CBT); digitale ondersteuning tijdens een behandeling bij de psycholoog. De vrij gevoelige problematiek is knap vertaald naar een applicatie waarin de gebruiker op een visueel narratieve manier de reis van een therapietraject kan vastleggen, en ontdekken wat deze gelukkig(er) maakt.
Hiervoor zijn nieuwe paden betreden in de verbinding tussen het werkveld van CMD en mentale zorg. Er is genuanceerd verdiept in de wetenschap van de context, de psyche van de gebruiker en de iteratieve praktijk van het probleem waarin verschillende stakeholders, met name Geestelijke Gezondheidsinstelling Arkin actief zijn betrokken.
Period1 Sept 202110 Mar 2022
Held atFaculteit Digitale Media en Creatieve Industrie
Degree of RecognitionNational