Webinar - Aan de slag met handschriftonderwijs – groep 1-2

Activity: Talk or presentationInvited talkProfessional

Description

Het vaardig worden in de papier- en pentaken in de kleuterperiode is een belangrijke voorbereiding op het leren schrijven in groep 3. Het tekenen, kleuren en het ‘schrijven’ van de eigen naam en de al bekende letters en cijfers zijn vaardigheden die in groep 2 veel gestimuleerd en geoefend worden.

In deze webinar geven we een toelichting op het stimuleren van een juiste pengreep. We laten zien hoe je met een QuickScan de risicokinderen eruit kunt halen die in groep 2 extra instructie en oefening nodig hebben zodat ook zij een goede start kunnen maken met het leren schrijven in groep 3. Verder gaan we in op het belang van tekenen, kleuren en het stimuleren van het ‘schrijven’ van letters en cijfers.

In het tweede halfuur gaan we in op vragen van leerkrachten. We hebben al vragen ontvangen over geschikt schrijfmateriaal, de pengreep, wat doe ik met leerlingen die moeite hebben met de verschillende papier- en pentaken in groep 2? En zo zullen er meer onderwerpen zijn waar je in de klas tegenaan loopt.
Je kunt je vragen van tevoren naar ons sturen, dan kunnen wij ons goed voorbereiden. Twee weken voorafgaand aan de webinar ontvang je een voorbereidingsmail. Wacht deze mail af en stuur ons aansluitend je vragen!
Period15 Sept 2021
Held atBoom Uitgevers