Working apart together: Gedeeld leiderschap binnen teams & teamprofessionalisering

  Activity: Talk or presentationInvited talk-

  Description

  Onder welke omstandigheden functioneren teams goed? Hoe kun je het collectief handelingsvermogen van teams versterken? En welke voorwaarden zijn nodig om het handelingsvermogen van teams te realiseren? In deze lunchbijeenkomst presenteren Najat Bay* en Peter Horsselenberg** een methodiek voor teamprofessionalisering, die voortbouwt op het actie-onderzoek Working Apart Together van de onderzoeksgroep Teamprofessionalisering van de HvA. Deze methodiek gaat in op het handelingsvermogen*** van teams en wat daarvoor nodig is. Deze methodiek is al succesvol ingezet bij meer dan 30 teams binnen onderwijsorganisaties in het MBO, HBO en in de energiesector en is geschikt voor professionals die in teams werken, zowel binnen een project als in de lijnorganisatie.

  Aan de hand van leerzame voorbeelden uit de onderwijssector worden de drie fasen van de methodiek besproken:

  1. De stip op de horizon
  2. Interventies vanuit het team
  3. Evaluatie van resultaten en vervolgacties

  Binnen deze methodiek wordt specifiek gekeken naar de invloed van de kenmerken van het team en de organisatiestructuur op het handelingsvermogen en laat zien hoe je gedeeld leiderschap creëert binnen teams. Leer en bespreek tijdens deze lunchbijeenkomst wat deze methodiek voor de UvA en HvA kan betekenen.
  Period27 May 2019
  Event titleLunchbijeenkomst: Working apart together - Gedeeld leiderschap binnen teams & teamprofessionalisering: Gedeeld leiderschap binnen teams & teamprofessionalisering
  Event typeWorkshop
  LocationAmsterdam, NetherlandsShow on map