Writing Readiness Inventory Tool In Context. WRITIC-assessment

Activity: Talk or presentationInvited talkProfessional

Description

Het WRITIC-assessment bestaat uit drie domeinen: Kind, Omgeving en Papier- en pentaken. Per domein worden verschillende taken geobserveerd die informatie voor advies en interventie verschaffen.

Het meetinstrument wordt afgenomen bij kinderen waarvan leerkrachten zich zorgen maken over de uitvoering van papier- en pentaken. Op basis van de uitkomst van het WRITIC-assessment ontvangt de leerkracht advies.

VOOR WIE
De cursus is bestemd voor kinderergotherapeuten, kinderfysiotherapeuten, kinderoefentherapeuten en speciale leerkrachten uit het basisonderwijs. Voor incompany is het uiteraard mogelijk om in gesprek te gaan over de groepssamenstelling.

PROGRAMMA
De cursus kan incompany volledig op maat gemaakt worden, naar gelang de behoefte. Gewoonlijk bestaat de cursus uit één dag. Tijdens de cursusdag wordt informatie gegeven over de achtergrond, ontwikkeling en inhoud van de WRITIC. Het afnemen en interpreteren van het WRITIC-assessment wordt uitgebreid geoefend. Daarnaast wordt er informatie geboden over advies en interventie.

Na de studiedag kunnen de deelnemers het WRITIC-assessment betrouwbaar gebruiken in de beroepspraktijk.

Period30 Sept 2021
Held atLectoraat Ergotherapie - Participatie en Omgeving