Young Talent Day STOWA: workshop klimaatpsychologie

Activity: Talk or presentationInvited talkProfessional

Description

STOWA is het kenniscentrum van de regionale waterbeheerders (veelal de waterschappen) in Nederland. STOWA ontwikkelt, vergaart, verspreidt en implementeert toegepaste kennis die de waterbeheerders nodig hebben om de opgaven waar zij in hun werk voor staan, goed uit te voeren. Deze kennis kan liggen op toegepast technisch, natuurwetenschappelijk, bestuurlijk-juridisch of sociaalwetenschappelijk gebied.

Op 10 mei 2023 kun je weer volop ervaringen, inspiratie en kennis uitwisselen met andere jonge mensen uit de watersector tijdens de tweede editie van de Young Talent Day. JONG Waterbeheer belooft weer een dag vol interactie, waarbij er alle tijd is om ervaringen uit te wisselen met andere jonge waterbeheerders.

Beschrijving workshop klimaatpsychologie
Iedere dag opnieuw staat het klimaat met grote koppen in de krant. Je kunt er niet omheen en dat doet wat met de menselijke psyche. Sommigen zien nog maar één uitweg: radicale actie. Ze plakken zichzelf vast op asfalt of gooien soep over beroemde schilderijen. Anderen kopen juist een nieuwe pickup truck en vieren eettweekeerzoveeldierendag. Wat gebeurt er eigenlijk in je brein als je comfort of oude gewoontes moet opgeven om milieubewuster te leven? Welke vormen van weerstand kom je tegen bij jezelf en in je omgeving? En hoe kun jij jouw boodschap op een goede manier overbrengen bij mensen buiten je eigen bubbel? Samen met gedragswetenschapper Loes Kreemers van de UvA maken we een reis door het klimaatbrein en gaan we op zoek naar dat stukje gedragsverandering dat soms zo moeilijk lijkt.
Period10 May 2023
Held atStichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer, Netherlands
Degree of RecognitionNational