BNR Wetenschap vandaag: 'Vroeger zag je langs de Nederlandse kust walvissen zover het oog reikt'

Press/Media: Expert Comment

Description

Radioprogramma van BNR gewijd aan wetenschapscommunicatie dat wetenschappers aan het woord laat. Onderwerpen over diepzeediertjes en broeikasgassen eten en immuuncellen die zich opofferen en de zoektocht naar planeten wisselen elkaar af. Ook gaat het over de nieuwste medicijnen, zonnecellen en sensoren, kortom over hoe de wereld om ons heen werkt en hoe we deze nog beter kunnen maken. 

Subject

Vandaag staan in Utrecht klimaatwetenschappers, meteorologen, psychologen en schrijvers samen op het podium om tijdens een heus gala te praten over hoe het ervoor staat met 'het klimaat'.

 

We spraken alvast met klimaatpsycholoog Loes Kreemers van de Hogeschool van Amsterdam. Hoe verbonden zijn we nog met de natuur? Zien we goed genoeg hoe het ervoor staat met de biodiversiteit? Wat kunnen we zelf doen om voor verbetering te zorgen? Maar ook: hoeveel activisme en regelgeving is daarbij nodig? 

Period14 Mar 2023

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleBNR Wetenschap Vandaag: 'Vroeger zag je langs de Nederlandse kust walvissen zover het oog reikt'
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletBRN Wetenschap vandaag
  Media typeRadio
  Duration/Length/Size7 min
  Country/TerritoryNetherlands
  Date14/03/23
  DescriptionVandaag staan in Utrecht klimaatwetenschappers, meteorologen, psychologen en schrijvers samen op het podium om tijdens een heus gala te praten over hoe het ervoor staat met 'het klimaat'.

  We spraken alvast met klimaatpsycholoog Loes Kreemers van de Hogeschool van Amsterdam. Hoe verbonden zijn we nog met de natuur? Zien we goed genoeg hoe het ervoor staat met de biodiversiteit? Wat kunnen we zelf doen om voor verbetering te zorgen? Maar ook: hoeveel activisme en regelgeving is daarbij nodig?
  Producer/AuthorBNR
  PersonsLoes Kreemers