Co-creatief actieonderzoek. Hoe onderzoek je samen met de doelgroep en maak je meteen impact?

Press/Media: Research

Description

Bespreking van ervaringen en resultaten uit actieonderzoek 'Groepsgesprekken over racisme, macht en privilege met collega's, een goed begin?' in het kader van onderzoeksconsortium Amsterdam All-Inclusive (Kenniscentrum Ongelijkheid), in Pakhuis de Zwijger.

Period16 May 2024

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleAmsterdam All-Inclusive #2: Co-creatief actieonderzoek. Hoe onderzoek je samen met de doelgroep en maak je meteen impact?
  Media name/outletPakhuis de Zwijger programma In Actie!
  Country/TerritoryNetherlands
  Date16/05/24
  DescriptionProgramma in Pakhuis de Zwijger: Onderzoek richt zich vaak op mogelijke actie in de toekomst. Hoe kunnen we het probleem uiteindelijk gaan aanpakken? Dikwijls blijven onderzoeken zelfs op de plank liggen na afronding, zonder dat er iets met de ontwikkelde kennis gebeurt. Het traject Amsterdam All-Inclusive onderzocht de cumulatie van ongelijkheid* op een manier die het einddoel meteen in praktijk bracht: via co-creatief actieonderzoek. Dit is een alternatieve methode, waarbij tijdens het onderzoek al impact wordt gemaakt doordat het van A tot Z ontworpen is in samenwerking met de doelgroep. In dit programma laten onderzoekers en ervaringsdeskundigen zien hoe ze dit aanpakken, wat ze hebben geleerd en wat je vooral nĂ­et moet doen.
  Producer/AuthorPakhuis de Zwijger
  PersonsLieve de Coninck, Jan Willem Duyvendak, Elif Keskiner, Elena Ponzoni, Nicole Sanches