Kan Amsterdam de honderden expats van het EMA er wel bij hebben?

Press/Media: Expert Comment

Description

Met de komst van het Europees Medicijnagentschap (EMA) naar Amsterdam krijgt Nederland er binnen anderhalf jaar 900 hoogopgeleide inwoners bij, plus nog eens 500 gezinsleden. Dat zorgt voor een enorme economische boost, jubelen de voorstanders. Ook voor de uitstraling en het kennisniveau van ons land is dit goed nieuws. Maar niet iedereen is even enthousiast: de druk op de woningmarkt zal verder toenemen, internationale scholen kunnen de toestroom niet aan en de Amsterdamse binnenstad wordt nóg drukker.

Subject

Walther Ploos van Amstel, lector citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam, strijdbaar bewoner van het Wallengebied:

'De komst van het EMA brengt bij uitstek het soort bezoekers met zich mee dat je hier wilt hebben. Ze besteden stevig en staan niet te schreeuwen op de Wallen. Ook komen er 900 prachtige banen naar Amsterdam. Het EMA is een pareltje. Producenten van farmaceutische middelen komen dichtbij te zitten. Onderzoeksinstellingen als het VU medisch centrum en het AMC krijgen een enorme boost.

'Amsterdam is altijd al een internationale stad geweest. Het is juist die diversiteit die de stad zo bijzonder maakt. Dat het EMA voor Amsterdam kiest, duidt aan hoe aantrekkelijk we zijn. Schiphol is het vliegveld met de meeste internationale verbindingen en ligt op 10 minuten van de Zuidas. We hebben een groot aanbod aan internationale scholen, een veilige omgeving en we spreken onze talen.'

Period22 Nov 2017

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleKan Amsterdam de honderden expats van het EMA er wel bij hebben?
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletVolkskrant
  Media typePrint
  Duration/Length/Size1 pag
  Country/TerritoryNetherlands
  Date22/11/17
  DescriptionKan Amsterdam de honderden expats van het EMA er wel bij hebben? Walther Ploos van Amstel geeft commentaar in de Volkskrant.
  Producer/AuthorIrene de Zwaan
  PersonsWalther Ploos van Amstel