KLIMAATTOP 2021 - ‘DE OVERHEID MOET NU ECHT STAPPEN ZETTEN’

Press/Media: Expert Comment

Description

Stop met treuzelen en kom met ambitieuze, eerlijke plannen om de schade van de klimaatverandering te beperken. Dat is de boodschap van de deelnemers aan de Klimaatmars op 6 november 2021 aan de politiek en de klimaattop. Welke stappen moet de overheid als eerste zetten en wat is hiervoor nodig? Zes experts van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) geven hun visie.

Subject

‘De overheid zendt een dubbele boodschap uit’

‘Burgers zijn heel bezorgd over het klimaat, maar dat gevoel van urgentie mist in de overheidscommunicatie. Mensen lezen in de krant dat ze duurzamer moeten gaan leven. Maar tegelijkertijd zeggen politici dat we niet moeten doorslaan met het nemen van klimaatmaatregelen en een leuk leven moeten blijven leiden. Dat is een verwarrende boodschap,’ stelt Loes Kreemers, klimaat-gedragswetenschapper bij het lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad bij de HvA.

‘Ik vind de houding van de overheid verbijsterend, gezien de dreiging die ons boven het hoofd hangt. De coronapandemie wordt erkend als crisis, met een OMT, noodwetten en andere ingrijpende maatregelen. Maar de klimaatverandering, een probleem dat op termijn voor veel meer doden gaat zorgen dan corona, krijgt veel minder aandacht. De overheid moet de risico’s erkennen en aan iedereen in ons land duidelijk maken dat verstrekkende maatregelen noodzakelijk zijn. Verduurzaming zou een must moeten zijn, geen vrijblijvende optie.

Period5 Nov 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleKLIMAATTOP 2021 - ‘DE OVERHEID MOET NU ECHT STAPPEN ZETTEN’ Onderzoekers Hogeschool van Amsterdam geven hun visie
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletHogeschool van Amsterdam
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date5/11/21
  DescriptionStop met treuzelen en kom met ambitieuze, eerlijke plannen om de schade van de klimaatverandering te beperken. Dat is de boodschap van de deelnemers aan de Klimaatmars op 6 november 2021 aan de politiek en de klimaattop. Welke stappen moet de overheid als eerste zetten en wat is hiervoor nodig? Zes experts van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) geven hun visie. Bijdrage van het lectoraat psychologie voor een duurzame stad is het belang van een overheid die een eenduidige boodschap uitdraagt over de de urgentie van de klimaatcrisis en de noodzaak ons hier tegen te beschermen.
  Producer/AuthorHvA Urban Technology
  PersonsLoes Kreemers