Moeten fietsers een maximumsnelheid opgelegd krijgen?

Press/Media: Expert Comment

Description

Het is nog maar zestig jaar geleden dat de verontwaardiging niet van de lucht was toen autorijdend Nederland voor het eerst een maximumsnelheid voor zijn kiezen kreeg. Vijftig kilometer per uur binnen de bebouwde kom zou het worden.

Hoezo zou dat nodig zijn? klonk het. Automobilisten kunnen echt zelf wel uitmaken hoe hard ze rijden. "Dat moeten we niet willen, was de mening van de automobilist," zegt verkeersexpert Ton Hendriks van de ANWB. "Maar nu is het volledig geaccepteerd. Een maximumsnelheid voor fietsers zou óók best een oplossing kunnen zijn voor de huidige problemen."

Subject

Ploos van Amstel ziet meer in het aanbieden van betere routes voor fietsers. Hij is enthousiast over het verleggen van de doorgaande route voor fietsers die nu nog door de Haarlemmerstraat rijden. "Daar komen er 20.000 per dag doorheen. Die rijden domweg door en vaak te hard. Er zijn al drempels neergelegd om de snelheid eruit te halen, maar dat heeft maar beperkt effect. Bovendien kun je niet te veel drempels leggen, want dan wordt het link voor fietsers."

 

https://www.topics.nl/moeten-fietsers-een-maximumsnelheid-opgelegd-krijgen-apn4525368parool/

 

Period29 Oct 2017

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleMoeten fietsers een maximumsnelheid opgelegd krijgen?
  Degree of recognitionLocal
  Media name/outletParool
  Media typePrint
  Duration/Length/Size1 pag
  Country/TerritoryNetherlands
  Date29/10/17
  DescriptionMoeten fietsers een maximumsnelheid opgelegd krijgen? Of zijn andere maatregelen nodig om het conflict tussen fietsers en voetgangers op te lossen.
  Producer/AuthorMarc Kruyswijk
  PersonsWalther Ploos van Amstel