Period2 Aug 2017

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleThe Summer of Love
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNPO Radio 5 - Omroep Max
  Media typeRadio
  Country/TerritoryNetherlands
  Date2/08/17
  DescriptionTijd voor MAX Radio staat vanaf 31 juli een week in het teken van ‘The Summer of Love’. Er komen interessante gasten naar de Tijd voor MAX Radio-studio om te praten over dit thema.

  Fiolosoof en schrijver Hans Kennepohl is maandag 30 juli te gast in de studio. Hij schreef onlangs het boek We zijn nog nooit zo romantisch geweest. Wat is er nog over van de veelbesproken hippie-idealen uit de jaren 60? Volgens Kennepohl veel: ”We zijn inmiddels allemaal hippies geworden.’’Dinsdag 1 augustus is ‘drugsprofessor’ aan de Universiteit van Amsterdam Ton Nabben te gast bij Tijd voor MAX Radio. ‘The Summer of Love’ was natuurlijk ook de zomer van geestverruimende middelen. Wat is er nog over van deze drugscultuur? Woensdag 2 augustus praat modehistorica Maaike Feitsma ons bij over de erfenis van ‘The Summer of Love’ in de mode. Ze vertelt alles over hippie-jurken, wijde pijpen en bloemen in het haar.Gevierd singer-songwriter Anne Soldaat is donderdag 3 augustus te gast bij Tijd voor MAX Radio. In het verleden was hij actief in de band Daryll-Ann. Soldaat heeft een grote voorliefde voor muziek uit de jaren 60 en treedt momenteel op met onder anderen Janne Schra en Leo Blokhuis met een ode aan ‘The Summer of Love’. In Tijd voor MAX Radio komt Soldaat live enkele krakers uit 1967 spelen.

  Vrijdag 4 augustus is Tom Steenbergen te gast. Steenbergen is de schrijver van het nog te verschijnen boek Backstage in de Jaren 60, een ode aan de roaring sixties in de Lage Landen. Want de sixties gingen niet ongemerkt voorbij, met het ontstaan van Paradiso, de Melkweg en Pinkpop en met legendarische optredens van The Rolling Stones (Scheveningen), Van Morrison (Arnhem) en Jimi Hendrix (in een lege zaal in Rotterdam).
  PersonsMaaike Feitsma