Verbeelding in Transities

Press/Media: Research

Description

Met behulp van de subsidieregeling SPRONG wordt het onderzoeksproject 'Verbeelding in Transities' uitgevoerd. Hierin werkt een overkoepelende onderzoeksgroep van negen deel-onderzoeksgroepen vanuit vier hogescholen samen in het Centre of Expertise for Creative Innovation om creatieve methoden te onderzoeken en te ontsluiten voor maatschappelijke vraagstukken.

Subject

De onderzoekers zetten diverse ontwerpende, artistieke en makende benaderingen in, testen ze, laten de effecten meten en stomen ze klaar voor opschaling als key enabling methodologies (KEMs). Als dit goed lukt, dan kunnen deze KEMs zorgen voor nieuwe perspectieven op werk voor de creatieve en culturele sector.

Period11 Nov 2021 → 30 May 2022

Media contributions

3

Media contributions

 • TitleVerbeelding in Transities
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletClickNL
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date30/05/22
  DescriptionMet behulp van de subsidieregeling SPRONG wordt het onderzoeksproject 'Verbeelding in Transities' uitgevoerd. Hierin werkt een overkoepelende onderzoeksgroep van negen deel-onderzoeksgroepen vanuit vier hogescholen samen in het Centre of Expertise for Creative Innovation om creatieve methoden te onderzoeken en te ontsluiten voor maatschappelijke vraagstukken.
  Producer/AuthorClickNL
 • TitleVerbeelding in Transities
  Media name/outletCentre of Expertise for Creative Innovation
  Country/TerritoryNetherlands
  Date1/01/22
  Producer/AuthorCoE CI
  PersonsAnnika Kuyper
 • TitleVier hogescholen maken meer praktijkonderzoek mogelijk naar de rol van verbeelding in transities
  Country/TerritoryNetherlands
  Date11/11/21
  DescriptionSamen met de Gerrit Rietveld Academie, Hogeschool Inholland en de Hogeschool van Amsterdam gaat de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de komende acht jaar een landelijk kenniscentrum opzetten, gericht op het maatschappelijk verdienvermogen van de creatieve en culturele sector. Het traject 'Verbeelding in Transities' (2022-2030) is één van de zeventien door Regieorgaan SIA geselecteerde voorstellen. Met deze subsidie van 1 miljoen euro gaan negen onderzoeksgroepen samen als SPRONG-groep verder.
  Producer/AuthorAHK
  PersonsAnnika Kuyper, sally Mometti, Rolinka Kattouw