Wat doen Amsterdammers voor het klimaat? "Minder vliegen of links stemmen is niet genoeg"

Press/Media: Expert Comment

Description

Begin november liepen tienduizenden mensen mee met de klimaatmars in de stad, niet toevallig in de week dat veel wereldleiders in Glasgow bijeenkwamen om het over klimaatverandering te hebben. Veel aandacht voor het klimaat dus. Toch lijkt het lastig voor Amsterdammers om de goede voornemens voort te zetten in het dagelijks leven. Hoe komt dit en wat kunnen jongeren die dit willen, doen om hun steentje te blijven bijdragen. Sibel Önemli van Wij Zijn Amsterdam zoekt het uit. 

Subject

Klimaatgedragswetenschapper Loes Kreemers legt uit waarom klimaatbewust leven moeilijk is: ''Het is bijna knapper als je je wel duurzaam gedraagt dan wanneer je dat niet doet. Op dit moment is onze omgeving zo ingesteld dat onze routines en gewoontes vrijwel allemaal vervuilend zijn.'' Om toch je steentje bij te dragen kun je volgens haar twee dingen doen: "Je kan drie keer per dag 'stemmen' met wat je eet, maar het heeft nog een grotere impact als jongeren zich verenigen."

 
Period18 Nov 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleWat doen Amsterdammers voor het klimaat? "Minder vliegen of links stemmen is niet genoeg"
  Degree of recognitionLocal
  Media name/outletAT5
  Media typeTelevision
  Duration/Length/Size3:36
  Country/TerritoryNetherlands
  Date18/11/21
  DescriptionBegin november liepen tienduizenden mensen mee met de klimaatmars in de stad, niet toevallig in de week dat veel wereldleiders in Glasgow bijeenkwamen om het over klimaatverandering te hebben. Veel aandacht voor het klimaat dus. Toch lijkt het lastig voor Amsterdammers om de goede voornemens voort te zetten in het dagelijks leven. Hoe komt dit en wat kunnen jongeren die dit willen, doen om hun steentje te blijven bijdragen. Sibel Önemli van Wij Zijn Amsterdam zoekt het uit.
  Producer/AuthorSibel Önemli
  PersonsLoes Kreemers