Wat is een goede wereld?

Press/Media: Expert Comment

Description

Respondent bij discussie 'Wat is een goede wereld?' in Framer Framed, Amsterdam.

Subject

Kunst en maatschappij

Period2 Sept 2022

Media contributions

1

Media contributions

 • TitlePubliek gesprek: Wat is een goede wereld?
  Degree of recognitionInternational
  Media name/outletFramer Framed
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size2:10:00
  Country/TerritoryNetherlands
  Date2/09/22
  DescriptionDeze samenkomst, in de vorm van een publiek gesprek, resulteert uit de essayserie Wat is een goede wereld? Internationalisering in een post-coronasamenleving (2022) die in juni is verschenen bij uitgeverij APE (Gent). De serie poogt het debat over de morele uitdagingen waarmee internationalisering ons confronteert te stimuleren, zowel in Nederland als daarbuiten. Het vormt daarmee een gedachte over hoé de crisis onze internationale ambities heroverweegt, uitgaande van de samenleving na COVID.

  Framer Framed start een vervolg gesprek in een publieke setting. Tijdens deze bijeenkomst word je samen met genodigde respondenten binnen en buiten de kunst uitgenodigd om mee te denken over de wereld ná vandaag. Internationalisering is een onvermijdelijke realiteit, inherent verbonden aan het kunstlandschap. De huidige tijd vraagt om kritische reflectie op grote vraagstukken als klimaatongelijkheid, pluriversaliteit en de westers- dominante canon.

  Door cultuur op te vatten als een software waar we samen aan werken, wat we samen kunnen bouwen en waar we samen verantwoordelijkheid voor dragen, vormen we deze middag een gedachte over sociale transformatie. We verkennen andere manieren van leven, werken en wonen en bespreken kunst als plaats van receptie en ontmoeting, in plaats van als commodity [handelswaar].

  Programma
  14:30 Inloop
  15:00-15:05 Welkom door Framer Framed
  15:05-15:15 Welkom en introductie door Liza Voetman
  15:15-16:00 Introductie door sprekers Jack Segbars, Merlijn Twaalfhoven en Hicham Khalidi
  16:00-16:30 Respondenten aan het woord onder moderatie van Liza Voetman: Inez van der Scheer (Amsterdam Museum), Femke Sleegers (Social Tipping Point), Sepp Eckenhaussen (Platform Beeldende Kunst), Steven ten Thije (Van Abbemuseum) en Natasja van ’t Westende (Dancing on the Edge)
  16:30-17:00 Publiek gesprek
  17:00-17:15 Afrondende reflectie op het gesprek door de sprekers
  17:00-18:00 Borrel

  Hoe bouwen we aan het beeld van de wereld die we voor ogen hebben? En hoe bevragen we wat we collectief voortbrengen met oog op de wereld ná vandaag? Deze centrale vragen worden geïntroduceerd door Liza Voetman naar aanleiding van het raamwerk in de essayreeks Wat is een goede wereld? Internationalisering in een post-coronasamenleving (2022).
  Producer/AuthorLiza Voetman
  PersonsSepp Eckenhaussen