No photo of J. Mak, D.J.

J. Mak

drs.

20172024

Research activity per year

Personal profile

Research interests

Jodi Mak studeerde Pedagogiek aan de Universiteit van Utrecht met als specialisatie Studies van Jeugd & Gezin.
Zij is sinds 1 januari 2017 werkzaam als Senior Onderzoeker bij het lectoraat Armoede Interventies.

Hiervoor werkte zij ruim 15 jaar bij het Verwey-Jonker Instituut waar zij uiteenlopend lokaal, nationaal en internationaal onderzoek verrichtte naar onder meer jeugdparticipatie, huiselijk geweld en jeugd in armoede. De afgelopen jaren deed Jodi veel onderzoek voor verschillende gemeenten naar jongeren in armoede. Het in 2013 voor de Kinderombudsman uitgevoerde onderzoek ‘Kinderen in Armoede in Nederland’ is een voorbeeld van een van de nationale projecten waar zij aan verbonden is geweest. In het verlengde van dit onderzoek vervaardigde ze een handreiking hoe jeugdigen in armoede te laten participeren in beleid dat op hen betrekking heeft. Voor het KANS-fonds evalueerde ze 30 interventies binnen het programma ‘opvoeden en opgroeien in armoede’. Ook ontwikkelde en begeleidde Jodi een methodiek voor o.a. dak- en thuislozen om zelf hun maatschappelijke opvang te beoordelen: PAja! Deze methodiek is in verschillende maatschappelijke opvangvoorzieningen met succes ingezet.

Voor het Lectoraat Armoede Interventies is zij projectleider van het onderzoek ‘Van schulden naar kansen’. Dit onderzoek gaat over het terugdringen van armoede door probleemschulden in 9 steden.

Fingerprint

Dive into the research topics where J. Mak is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or