If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research interests

Kasja Weenink is sinds januari 2022 werkzaam bij het lectoraat Higher Education, Research and Innovation (HERI) en onderzoekt daar verschillende perspectieven op hoger onderwijs en onderzoek in de praktijk.

Na haar studie economische en sociale geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft zij als beleidsadviseur en projectmanager voor verschillende organisaties in het onderwijs en onderzoek gewerkt, zoals het Ministerie van OCW, SURF en de TU Delft. Daarbij heeft zij altijd oog gehad voor de dagelijkse praktijk in complexe organisaties. ‘Hoe realiseren belanghebbenden in uiteenlopende contexten samen goed onderwijs en wat vinden zij daarbij belangrijk?’ is dan ook een terugkerende vraag.

Binnen het lectoraat kijkt zij o.a. samen met andere onderzoekers in het project ‘Student en Kennis’ naar de rol van kennis bij de ontwikkeling van studenten tot professionals tijdens hun bachelor opleiding. Hoe worden zij professionals en hoe komen de concepten kennis en identiteit daarbij tot uitdrukking in hun intenties en acties?

Het onderzoek binnen het lectoraat HERI sluit aan bij het proefschrift naar de totstandkoming van hoger onderwijskwaliteit dat zij uitvoert bij het Institute for Science in Society aan de Radboud Universiteit.

External positions

PhD-student , Radboud Universiteit, Institute for Science in Society

1 Jan 2017 → …

Fingerprint

Dive into the research topics where Kasja Weenink is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles