Civic Crowdfunding Monitor 2018

Translated title of the contribution: Civic Crowdfunding Monitor 2018

Ezrah Bakker

Research output: Web publication or non-textual formWeb publication or websiteProfessional

2 Downloads (Pure)

Abstract

Vorig jaar verscheen de eerste civic crowdfundingmonitor, een analyse van het onstaan van een nieuw instrument voor bewonersparticipatie. Op basis van vier jaar gegevens werden de belangrijkste getallen op een rij gezet en een aantal trends gesignaliseerd.

De nieuwe gegevens van 2017 worden hier nu aan toegevoegd. Tegelijkertijd creëren we een digitaal platform voor professionals als aftrap voor een anderhalf jaar durend praktijkonderzoek in samenwerking met een aantal gemeenten in zogenaamde ‘communities of practice’.

Ons streven is om de kennis en praktische toepassingen rond civic crowdfunding beter toegankelijk te maken. We komen niet elk jaar met een groot rapport. In de eerste monitor stond veel generieke informatie. De monitors van de komende jaren bouwen hier op voort met nieuwe data van de ontwikkelingen. Ook worden specifieke vragen beantwoord door middel van onderzoek en reiken buurtprofessionals tools aan.
We bouwen een nieuw kennisplatform en maken tegelijkertijd een verdiepingsslag met het onderzoek.

In de civic crowdfundingmonitor van 2018 maken we eerst de stand op van de nieuwe gegevens in 2017 op een aantal van de onderdelen van vorig jaar, zoals aantal initiatieven, slagingspercentages en dergelijke. Vervolgens diepen we de onderdelen verder uit die we komend jaar in de ‘communities of practice’ verder gaan onderzoeken, zoals de kenmerken van initiatieven en hun donateurs.

Translated title of the contributionCivic Crowdfunding Monitor 2018
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2018

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Civic Crowdfunding Monitor 2018'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this