Creativiteit in de maakplaats: handleiding voor professionalisering van begeleiders in de maakplaats

Translated title of the contribution: Creativity in a makerspace: guideline for professional development of makerspace-coaches

Research output: Book/ReportBookProfessional

299 Downloads (Pure)

Abstract

De maakplaats is een plek waar kinderen leren. Kinderen kunnen er na schooltijd komen of bezoeken de maakplaats samen met school. Het leren is heel breed: nieuwe technologie, creativiteit, samenwerken. Maar ook zoiets als leren omgaan met tegenslagen, want vroeg of laat lopen kinderen tegen moeilijkheden aan.
Als begeleider in de maakplaats ben je een duizendpoot. Je helpt kinderen met ontwerpen en veilig gebruik van de machines, springt in als ze hulp nodig hebben, je prikkelt hun fantasie en voorstellingsvermogen met uitdagende vragen en let erop dat ze goed met elkaar omgaan. Deze handleiding gaat in op de vraag hoe je de creativiteit van kinderen in de maakplaats kunt bevorderen.
Translated title of the contributionCreativity in a makerspace: guideline for professional development of makerspace-coaches
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherHogeschool van Amsterdam
Number of pages15
Publication statusPublished - Dec 2020

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Creativity in a makerspace: guideline for professional development of makerspace-coaches'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this