De persoonlijke kant van de ergotherapeut

Translated title of the contribution: Being a person as an occupational therapist

Hill Jonker, Lennard Bijl

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterEducational

Abstract

Professionaliseren als ergotherapeut biedt handvatten om (verder) uit te groeien tot een zelfbewuste ergotherapeut; een ontwikkelingsproces dat zich afspeelt in een steeds veranderend werkveld. Reflecteren is de sleutel tot professionalisering. Reflecteren draait om de bewustwording van je eigen gedrag en jouw motieven in een specifieke situatie.

De dynamische en complexe samenleving vraagt van de professional een aanpak die bestaat uit professionele vakbekwaamheid, je professionele vermogen om te anticiperen, te leren en te varen op een moreel kompas en je professionele identiteit als ergotherapeut. De theorie wordt benaderd vanuit praktijkverhalen, hierdoor raak je bekend met manieren om de behandeling goed af te stemmen met je cliënten. De auteurs presenteren een model waarmee de zich continu ontwikkelende ergotherapeut zich kan verhouden tot de zeer verschillende thema’s die in het werk voorkomen.
Translated title of the contributionBeing a person as an occupational therapist
Original languageDutch
Title of host publicationProfessionaliseren als ergotherapeut
EditorsRenée Mulders, Bea van Bodegom
Place of PublicationAmsterdam
PublisherBoom Uitgevers
Chapter3
Pages69 - 87
Edition1
ISBN (Electronic)3009010007884
ISBN (Print)9789024455720
Publication statusPublished - 2024

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Being a person as an occupational therapist'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this