Ergovaardig, deel 2: Uitvoeren van interventies

Translated title of the contribution: Occupational therapy skills, part 2: Interventions

Koen van Dijk, Marluuke Jakobs, Ingrid Laban-Sinke, Anoeska Nas, Inge Speth-Lemmens

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

In deze volledig herziene derde druk van Ergovaardig zijn veelgebruikte ergotherapeutische vaardigheden beschreven met aandacht voor recente ontwikkelingen in de gezondheidszorg, de ergotherapeutische beroepspraktijk en het onderwijs. De vaardigheden zijn beschreven vanuit de uitgangspunten cliëntgericht werken, evidence-based practice en occupation-based ergotherapie. De vaardigheden zijn waar mogelijk beschreven als zogenoemde ‘bouwstenen’ die eerst enkelvoudig geoefend kunnen worden. Zodra de betreffende vaardigheid beheerst wordt, kunnen combinaties gemaakt worden met andere vaardigheden en kunnen variaties worden aangebracht. Op deze wijze wordt geleerd om de vaardigheid wendbaar toe te passen en in verschillende niveaus van complexiteit.

In dit deel ‘Uitvoeren van interventies’ komt een breed scala aan ergotherapeutische interventies aan bod.
Voor deze derde druk zijn alle vaardigheden geactualiseerd en herschreven, en zijn er nieuwe vaardigheden toegevoegd: motiverende gespreksvoering en cognitief-gedragstherapeutisch werken.
De online leeromgeving op www.ergovaardig.nl is nieuw vormgegeven en uitgebreid met nieuwe vaardighedenopnames, voorbereidende en oefenopdrachten, kennistests en digitaal in te vullen oefenlijsten.

Ergovaardig is tot stand gekomen als samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Rotterdam en Zuyd Hogeschool Heerlen.

Doelgroep
•Studenten ergotherapie
•Professionals (zoals stagebegeleiders)
Translated title of the contributionOccupational therapy skills, part 2: Interventions
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherBoom Uitgevers
Number of pages345
Edition3e
ISBN (Electronic)9789461277664
ISBN (Print)9789089538376
Publication statusPublished - 2017

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Occupational therapy skills, part 2: Interventions'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this