Handreiking voor het opstellen van een gendergelijkheidsplan

Translated title of the contribution: Guidelines for establishing a gender equality plan

Research output: Book/ReportReportProfessional

13 Downloads (Pure)

Abstract

De Europese Commissie stelt institutionele gendergelijkheidsplannen verplicht voor financiering vanuit Horizon Europe, het kaderprogramma voor onderzoek en innovatie. De voorwaarde is onderdeel van de plannen die Europese Commissie heeft opgesteld om gendergelijkheid actief te bevorderen (Gender Equality Strategy 2020-2025; Gender Equality in the European Research Area). Met ingang van 2022 moet elke juridische entiteit (overheidsinstantie, onderzoeks- of hogeronderwijsinstelling) beschikken over een gendergelijkheidsplan om in aanmerking te komen voor financiering vanuit Horizon Europe.

Deze handreiking is opgesteld in het licht van de nieuwe subsidievoorwaarde en biedt praktische informatie, aanknopingspunten, voorbeelden en best practices voor het opstellen van een gendergelijkheidsplan. Het formuleren van genderbeleid kan een opstap zijn naar breder diversiteitsbeleid. Ook daarvoor biedt deze handreiking aanknopingspunten en inspiratie.
Translated title of the contributionGuidelines for establishing a gender equality plan
Original languageDutch
Commissioning bodyAdviescommissie Divers en Inclusief Hoger Onderwijs en Onderzoek
Number of pages23
Publication statusPublished - 15 Jun 2021

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Guidelines for establishing a gender equality plan'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this