Het belang van data voor de mediasector: de rol van data-driven innovatie voor MKB-partijen

Research output: Non-textual form & short web contentWeb publication/siteProfessional

Abstract

De Nederlandse media-industrie merkt elke dag hoe groot de impact is van digitalisering en dataficering. De transitie van analoge (broadcast) naar digitale (Over-The-Top) netwerken zorgt er niet alleen voor dat mensen inmiddels televisie kunnen kijken op ieder gewenst moment met het apparaat dat ze uitkomt, het maakt tevens echte interactie mogelijk met de kijker. Bij die interactie wordt allerhande data over de gebruiker verzameld. Het media ecosysteem bestaat uit veel bedrijven die gezamenlijk een media ervaring mogelijk maken. Vele partijen genereren verschillende soorten data. Zijn de partijen in dit ecosysteem op de hoogte van de data die ze genereren en op welke wijze ze er hun voordeel mee kunnen doen?
Original languageEnglish
Place of Publicationwww.hva.nl/create-it/gedeelde-content/publicaties/publicaties-algemeen/crossmedia/het-belang-van-data-voor-de-mediasector.html
Publication statusPublished - 12 Sep 2017

Fingerprint Dive into the research topics of 'Het belang van data voor de mediasector: de rol van data-driven innovatie voor MKB-partijen'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this