Het belang van data voor de mediasector: de rol van data-driven innovatie voor MKB-partijen

  Research output: Web publication or non-textual formWeb publication or websiteProfessional

  6 Downloads (Pure)

  Abstract

  De Nederlandse media-industrie merkt elke dag hoe groot de impact is van digitalisering en dataficering. De transitie van analoge (broadcast) naar digitale (Over-The-Top) netwerken zorgt er niet alleen voor dat mensen inmiddels televisie kunnen kijken op ieder gewenst moment met het apparaat dat ze uitkomt, het maakt tevens echte interactie mogelijk met de kijker. Bij die interactie wordt allerhande data over de gebruiker verzameld. Het media ecosysteem bestaat uit veel bedrijven die gezamenlijk een media ervaring mogelijk maken. Vele partijen genereren verschillende soorten data. Zijn de partijen in dit ecosysteem op de hoogte van de data die ze genereren en op welke wijze ze er hun voordeel mee kunnen doen?
  Original languageEnglish
  Place of Publicationwww.hva.nl/create-it/gedeelde-content/publicaties/publicaties-algemeen/crossmedia/het-belang-van-data-voor-de-mediasector.html
  Publication statusPublished - 12 Sept 2017

  Fingerprint

  Dive into the research topics of 'Het belang van data voor de mediasector: de rol van data-driven innovatie voor MKB-partijen'. Together they form a unique fingerprint.

  Cite this