Literatuurstudie Agency Arrangeren: Speelruimte voor jongeren als changemakers

Translated title of the contribution: Literature study Arranging Agency: Creating space for young people as changemakers

S.E. Abdallah, Mehmet Day, Marjolijn Distelbrink, Tarik Pehlivan, Inti Soeterik, Monique Volman

Research output: Book/ReportReportAcademic

Abstract

In het programma ‘Agency arrangeren’ onderzoeken we welke elementen in activiteiten voor en met jongeren (12-18 jaar) deze jongeren ondersteunen in het ontwikkelen van ‘agency’. We richten ons daarbij op jongeren die in een achterstandspositie verkeren en/of anderszins kwetsbaar zijn. Het ervaren van agency draagt bij aan zowel het persoonlijke welzijn als de maatschappelijke participatie en betrokkenheid van jongeren. In hoofdstuk 2 komen we op basis van literatuur tot een eigen definitie van en visie op agency. In hoofdstuk 3 gaan we in op de vraag hoe omgevingen gearrangeerd kunnen worden die ruimte bieden voor agency van jongeren en die de ontwikkeling van agency stimuleren, Tot slot brengen we in hoofdstuk 4 kort samen hoe we uit te literatuur tot een onderzoeksfocus komen voor de volgende fasen van dit programma.
Translated title of the contributionLiterature study Arranging Agency: Creating space for young people as changemakers
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherKenniscentrum Ongelijkheid
Number of pages28
Publication statusPublished - 25 Apr 2023

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Literature study Arranging Agency: Creating space for young people as changemakers'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this