Marktonderzoek

E.J. Kostelijk, Mirjam Broekhoff, Harm Stumpel

Research output: Book/ReportBookEducational

Abstract

Dé standaard op het gebied van marktonderzoek;
praktisch en helder gestructureerd handboek voor het complete marktonderzoeksproces;
biedt alle tools om het onderzoeksproces stapsgewijs uit te kunnen voeren.
Marktonderzoek is het complete basisboek voor alle opleidingen waar studenten in het kader van afstuderen of stage zelf marktonderzoek doen. Het onderzoeksproces staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het onderlinge verband tussen de verschillende fasen van onderzoek. Er is uitgebreide aandacht voor het formuleren van het theoretisch kader, de centrale vraag en de deelvragen. De verschillende onderzoeksvormen – kwalitatief en kwantitatief – worden beschreven, vanuit een praktische how to-benadering.

De belangrijkste wijziging in deze vernieuwde, tiende editie is de nieuwe structuur. Deze volgt nu de verschillende fasen van de onderzoekscyclus:

a. Probleemanalyse b. Onderzoeksopzet c. Uitvoering d. Analyse e. Rapportage en presentatie

Ieder hoofdstuk vormt een onderdeel van deze onderzoekscyclus, alle hoofdstukken samen geven het volledige beeld. Deze structuur maakt het boek uniek ten opzichte van andere Nederlandstalige (markt)onderzoeksliteratuur.

Daarnaast is er een uitgebreide paragraaf toegevoegd over A/B testing, usability testing en user experience en een hoofdstuk over (digital) analytics.
Original languageDutch
PublisherNoordhoff Uitgevers
Number of pages389
ISBN (Print)978-90-01-89124-4
Publication statusPublished - 2021

Cite this