Minder uren, betere lessen? Hoe kan er meer ontwikkelruimte komen voor leraren?

Translated title of the contribution: Fewer hours, better lessons?: How can teachers get more room for development?

Research output: Book/ReportReportProfessional

73 Downloads (Pure)

Abstract

Tussen de Dag van de Leraar 2022 en de dag van de Staat van het Onderwijs 2023 is met steun van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek een podcastreeks geproduceerd rond de vraag hoe er meer ontwikkeltijd voor leraren gecreëerd kan worden. Onder de titel Minder uren, betere lessen? gingen Erik Ex en Marco Snoek in gesprek met leraren, leerlingen, onderzoekers, schoolleiders, bestuurders en andere experts over verschillende aspecten van dit vraagstuk.
De negen afleveringen vormen samen een boeiende reeks interviews die meer zicht geven op verschillende dimensies die een rol spelen bij dit vraagstuk. De gesprekken gaven zicht op de knelpunten die leraren en leerlingen nu ervaren, op de risico’s als leraren minder les gaan geven en op de condities die van belang zijn om leeropbrengsten op peil te houden. Op 24 mei is de reeks afgesloten met een slotsymposium waar de opbrengsten met een brede groep stakeholders zijn besproken.
In dit document maken we de balans op van de reeks interviews, trekken we conclusies en komen we mede op basis van de gesprekken tijdens het slotsymposium tot aanbevelingen op een vraagstuk dat in onze ogen urgent is voor het versterken van de onderwijskwaliteit in Nederland.
Translated title of the contributionFewer hours, better lessons?: How can teachers get more room for development?
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherHogeschool van Amsterdam, Urban Education
Number of pages27
Publication statusPublished - Sept 2023

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Fewer hours, better lessons? How can teachers get more room for development?'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this