Nieuw-West op zijn best: handreiking gebiedsgericht samenspel formele en informele zorg en welzijn rond het Osdorpplein, Nieuw-West.

Neslihan Arikok, Ahmed el Aslouni, Chaima Bakrine, Leila Badaou, Omar Bouadi, Hafida Bouyarden, Els Carton, Rob van Eupen, Corinne Floor, Niels Gozems, Hanna Gugler, Rabia Hafdi, Marianne van den Hoek, Monique Jansma, Ida Kahlman, Elvan Kaplanseren, Marijke Kooistra, Sheila Landveld, Helga van Leeuwen, Marco LouwMiryam Massop, Nikki van Ommeren, Wasilis Psathas, Raymond Pinas, Anne Riemersma, Naima Toutouh, Elles Visser, Jolande de Vries, Tryfeen de Vries, Marleen Winter, Ouassima el Yakoubi, Sharma -, Charlotte Kemmeren, Marc Räkers, Martin Stam, Karin Hanekroot, Gerard van Vliet, Tineke Bouwes, Wonah de Koningh

Research output: Book/ReportReportProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

De decentralisaties en hervormingen in het sociaal domein beogen een andere insteek van de ondersteuning van mensen. De meeste zorg en welzijn vindt meer plaats in de eigen kring van de bewoner, door mantelzorgers en vrijwilligers uit het netwerk van deze bewoner. Als dat niet meer gaat en te ingewikkeld wordt, is er kennis en kunde van beroepskrachten nodig. Vaak gaat het een en het ander in elkaar over, of spelen naast elkaar. Dan is het belangrijk dat er een goede samenwerking is en vertrouwen is, in elkaar en in de overtuiging dat samen goede oplossingen gevonden kunnen worden.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherGemeente Amsterdam, Nieuw West
Number of pages18
Publication statusPublished - Jan 2016

Cite this