Online verkoopstrategieën voor retailers: De toegevoegde waarde van onlinestrategieën voor retailers met een fysieke winkel

Daphne Hagen, Meike Hopman, Leontine van Geffen-Wenink, Jesse Weltevreden, Siem van Merriënboer, Anne Risselada, Rob Loke, Willem Leyh

Research output: Book/ReportReportProfessional

1922 Downloads (Pure)

Abstract

Voorwoord:

De manier waarop consumenten winkelen, is een steeds veranderende mix van fysiek en online. Om de fysieke retail toekomstbestendig te maken en te houden, is het van groot belang dat de fysieke retail innoveert als antwoord op de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van (online) winkelen. Een sterke onlinestrategie is daarom onmisbaar in deze tijd.

Veel retailers bieden hun producten aan via sociale media, een webshop of een online verkoopplatform. Ze experimenteren en leren wat wel en niet werkt. Maar door een gebrek aan goed inzicht in de waarde van een onlinestrategie, vinden retailers het moeilijk om tot goed onderbouwde online initiatieven te komen. Ze worstelen met de vraag: “Welke onlinekanalen kan ik op welke manier het beste inzetten? Zodat de strategie uiteindelijk een bijdrage levert aan mijn verdienmodel?”

Om retailers meer houvast te geven en op weg te helpen met online verkoopstrategieën, heeft Platform De Nieuwe Winkelstraat opdracht gegeven aan de Hogeschool van Amsterdam en TNO om in samenwerking met retailers en experts uit de praktijk onderzoek te doen naar dit onderwerp. Met financiering van Stichting Detailhandelsfonds is het onderzoek uitgevoerd en deze publicatie geschreven.
Original languageDutch
Place of PublicationZeist
PublisherPlatform De Nieuwe Winkelstraat
Commissioning bodyPlatform De nieuwe winkelstraat
Number of pages75
Publication statusPublished - 22 Nov 2021

Cite this