Over het meten van gedragsaspecten in organisaties: Soorten en maten bij het meten van soft control

Translated title of the contribution: Measuring conduct in organisations: Types and dimensions in measuring soft control

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

739 Downloads (Pure)

Abstract

De term soft control wordt gebruikt voor een keur aan sturings- en beheersmaatregelen die organisaties helpen op koers te blijven. Ze hebben vooral betrekking op gedrag en cultuur. Uit ons inventariserend onderzoek blijkt dat er geen eenduidigheid over de definitie van soft control is en al helemaal niet over de manier waarop soft control wordt uitgewerkt. Hierdoor zijn veel uitwerkingen en meetinstrumenten voor soft control in omloop. In dit artikel vragen we ons af hoe we de kwaliteit van meetinstrumenten voor soft control kunnen beoordelen. Op basis van een aantal methodologische criteria ontwikkelen we een ordeningskader van deze instrumenten. Hiermee scheppen we helderheid in de fascinerende wereld van sociaalwetenschappelijke meetinstrumenten.
Translated title of the contributionMeasuring conduct in organisations: Types and dimensions in measuring soft control
Original languageDutch
Pages (from-to)231-241
JournalMaandblad voor accountancy en bedrijfseconomie
Volume94
Issue number5/6
DOIs
Publication statusPublished - 30 Jun 2020

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Measuring conduct in organisations: Types and dimensions in measuring soft control'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this