Podcast Minder uren betere lessen? Aflevering 4: Curriculum: Voorschrift of keuzepalet

Translated title of the contribution: Podcast Fewer study hours, better lessons? Episode 4

Erik Ex, Marco Snoek, C.C. Cijvat (Producer)

Research output: Web publication or non-textual formDigital or Visual ProductsProfessional

Abstract

We hebben hoge verwachtingen van leraren als het gaat om de kwaliteit van hun lessen, maar er is nauwelijks tijd om goede lessen voor te bereiden. Kernvraag van de podcastreeks is of het verlagen van het aantal lesuren van leraren ten gunste van (gezamenlijke) ontwikkeltijd kan bijdrage aan betere lessen.

In deze vierde aflevering staan we stil bij de vraag wat het verminderen van het aantal lesuren voor effect heeft op de curriculumdruk die leraren ervaren. Die druk wordt door veel leraren gevoeld, getuige een peiling onder zo'n 1000 leraren via TeacherTapp.

Centrale vragen met de gesprekspartners zijn:

als leraren minder lesuren geven om zo tijd vrij te maken voor gezamenlijke onderwijsontwikkeling, leidt dat dan niet tot spanning op het curriculum?
Kun je met minder tijd wel het hele programma dekken? Leraren geven nu al vaak aan dat ze tijd tekort hebben om alles wat ze willen goed te onderwijzen.
Of moeten er keuzes gemaakt worden in kerndoelen, eindtermen en examenprogramma’s? En als er keuzes gemaakt moeten worden, welke dan?
Translated title of the contributionPodcast Fewer study hours, better lessons? Episode 4
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherHogeschool van Amsterdam, Urban Education
Media of outputOnline
Size40 minuten
Publication statusPublished - Dec 2022

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Podcast Fewer study hours, better lessons? Episode 4: Curriculum: Voorschrift of keuzepalet'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this