Podcast Minder uren, betere lessen? Aflevering 5: Stilstaan bij goed werk

Translated title of the contribution: Podcast Fewer hours, better lessons? Episode 5: Dwelling on good work

Marco Snoek (Performer), Erik Ex (Performer), Ina Cijvat (Producer)

Research output: Web publication or non-textual formDigital or Visual ProductsProfessional

Abstract

We hebben hoge verwachtingen van leraren als het gaat om de kwaliteit van hun lessen, maar er is nauwelijks tijd om goede lessen voor te bereiden. Kernvraag van de podcastreeks is of het verlagen van het aantal lesuren van leraren ten gunste van (gezamenlijke) ontwikkeltijd kan bijdrage aan betere lessen.

In deze vijfde aflevering maken we de balans op van de eerste vier afleveringen aan de hand van verschillende fragmenten uit de vorige afleveringen. Vertrekpunt is het besef dat er ruimte moet zijn voor het ‘handelingsvermogen’ van leraren om als onderwijsprofessional ‘goed werk’ te leveren. Dat roept de vraag op wat ‘goed werk’ is en hoe je dat dan doet. En daarvoor is ‘ononderhandelbare trage tijd’ nodig, tijd om samen kritisch stil te staan bij de dingen die je doet. En dan de vraag: Maakt dat het beroep van leraar aantrekkelijker?
Over deze vragen gaan we in gesprek met Daniël van Middelkoop, lector Samenwerkende professionals, Jan-Paul Beekman, bestuurder van het Spinoza Lyceum in Amsterdam en Marie-Elle Bakker, bestuurder bij PCBO in Amsterfoort.
Translated title of the contributionPodcast Fewer hours, better lessons? Episode 5: Dwelling on good work
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherHogeschool van Amsterdam, Urban Education
Media of outputOnline
Publication statusPublished - Jan 2023

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Podcast Fewer hours, better lessons? Episode 5: Dwelling on good work'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this