Samen naar een klimaatbestendige omgeving: burgerparticipatie bij klimaatadaptatie in Hollands Noorderkwartier

Translated title of the contribution: Together towards a climate-proof environment: Citizen participation in climate adaptation in Hollands Noorderkwartier

Loes M. Kreemers, Joyce van Brecht, Tabitha Bakker, Reint Jan Renes

Research output: Book/ReportReportProfessional

1089 Downloads (Pure)

Abstract

Aanleiding
Het klimaat verandert en dit brengt extremere weersomstandigheden met zich mee. Om de leefbaarheid en veiligheid van inwoners in Hollands Noorderkwartier te waarborgen is het van belang om de omgeving klimaatbestendiger te maken.

Vraag
In dit onderzoek richten we ons op de vraag wat nodig is om inwoners daadwerkelijk aan te zetten om klimaatadaptieve maatregelen te nemen in en om hun woning.

Onderzoek
Om deze vraag te beantwoorden hebben wij, het lectoraat psychologie voor een duurzame stad van de Hogeschool van Amsterdam, een verkenning gedaan van wetenschappelijke literatuur en praktijkgerichte onderzoeksrapporten op het gebied van burger-participatie bij klimaatadaptatie. Daarnaast hebben we 64 bewoners gesproken in drie sessie in verschillende regio’s in Hollands Noorderkwartier.

In dit rapport
In dit rapport beschrijven we onze bevindingen en geven we op basis daarvan aanbevelingen over hoe inwoners kunnen worden betrokken bij klimaatadaptatie.
Translated title of the contributionTogether towards a climate-proof environment: Citizen participation in climate adaptation in Hollands Noorderkwartier
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherHogeschool van Amsterdam, Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie
Number of pages65
Publication statusPublished - Apr 2020

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Together towards a climate-proof environment: Citizen participation in climate adaptation in Hollands Noorderkwartier'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this