Startklaar voor het schrijven! Writing Readiness Intervention Tool In context: WRITIC-groepsprogramma

Research output: Book/ReportBookProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

‘Startklaar voor het schrijven’ is de titel van het groepsprogramma dat hoort bij het meetinstrument Writing Readiness Inventory Tool In Context (WRITIC). Het groepsprogramma is gericht op betrokkenheid en motivatie van kinderen.
Het WRITIC-groepsprogramma is opgebouwd op basis van de gouden cirkel van Simon Sinek. Het ‘waarom’ van het groepsprogramma is het uitgangspunt van ‘hoe’ we het doen en ‘wat’ we doen. Het ‘waarom’ van het groepsprogramma is dat kinderen ervaren:
Ik vind het leuk!
Ik doe het veel!!
Ik kan het steeds beter!!!
In de ‘hoe’ wordt beschreven hoe betrokkenheid, motivatie en het leren van kinderen bevordert kan worden. Het ‘wat’ beschrijft inhoud en organisatie van het groepsprogramma en de activiteiten je samen met de kinderen kunt doen gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.
Het groepsprogramma bestaat uit tien bijeenkomsten met een kinderergotherapeut in de klas. In een groep van vier tot zes kinderen worden oefeningen gedaan met papier en pentaken en fijne motoriek. Daarbij herhaalt de leerkracht de activiteit iedere week in de klas en oefenen ouders thuis met hun kind. Ouders worden actief betrokken middels een startbijeenkomst en een besloten oudergroep op sociale media.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherHogeschool van Amsterdam, Urban Vitality
Number of pages121
ISBN (Print)9789082638622
Publication statusPublished - 2020

Cite this