Toekomstbestendig Sociaal Ondernemen: Eindrapport: Een onderzoek naar balans bij tien sociale ondernemingen

Translated title of the contribution: Future-proof Social Enterpreneurship: Final report: A study into balance in ten social enterprises

Linda Drupsteen, Marie-Louise 't Jong, Bram Loog, Astrid Bolland, Claudia Cuypers, Thilou Drubbel

Research output: Book/ReportReportAcademic

208 Downloads (Pure)

Abstract

In dit rapport beschrijven we de onderzoeksresultaten van het project ‘Toekomstbestendig Sociaal Ondernemen’. Sociale ondernemingen staan voor de continue uitdaging om hun commerciële en sociale doelen in balans te houden. Door het organiseren en behouden van deze balans kunnen sociale ondernemingen blijven bijdragen aan een betere arbeidsmarktpositie voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt en hierin verder groeien en professionaliseren. Er is echter niet één manier om dit te doen en de onderlinge verschillen tussen sociale ondernemingen zijn groot.

Via interviews en leernetwerken zijn spanningen en uitdagingen op de thema’s organisatie, personeel, begeleiding, leiderschap en inkomsten vertaald naar concrete voorbeelden en naar factoren die de toekomstbestendigheid van sociale ondernemingen kunnen vergroten: de succesfactoren.
Translated title of the contributionFuture-proof Social Enterpreneurship: Final report: A study into balance in ten social enterprises
Original languageDutch
Number of pages54
Publication statusPublished - Aug 2022

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Future-proof Social Enterpreneurship: Final report: A study into balance in ten social enterprises'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this